Lancering bewindvoerdersplatform

4 maart 2024

Op 1 augustus is de officiële opening geweest van het grootste online bewindvoerdersplatform van Nederland. Hierin komen alle bewindvoerders, ketenpartners en eventueel cliënten die een bewindvoerder zoeken samen.

Online platform

Het platform is een initiatief uit de branche zelf en wordt gedragen door de ketenpartners. Alle bewindvoerders in Nederland hebben gratis toegang tot dit platform en degene die zich hierop aanmelden krijgen alle relevante en actuele informatie en documentatie, live chat met collega’s uit de branche, (gratis) e-learning aangeboden, aanvragen beschermingsbewind van ketenpartners t.b.v. hun cliënten, en uiteraard nog veel meer.

Het platform zet hiermee voorgoed een punt achter het eindeloos zoeken naar nieuwe regelgeving, opleidingen of actualiteit en wordt de startpagina in de wereld van bewindvoering – een einde aan de versplintering. Hiermee komt u altijd beslagen ten ijs, bespaart u tijd én geld. U kunt direct aan de slag. Tevens biedt het platform vele voordelen voor leden door verschillende partijen en belanghebbenden samen te brengen. Denk bijvoorbeeld aan kortingen op verzekeringen, accountants, opleidingen en software.

Meldt u en uw collega’s nu aan op Bewind.info

Intranet voor bewindvoerders

Er is een speciaal intranet ontwikkelt exclusief voor bewindvoerders en ketenpartners. Dit platform is bedoeld om de bewindvoerders in Nederland te verenigen, zodat er samenwerking en informatiedeling ontstaat. Op dit intranet heb je onder andere de volgende mogelijkheden:

Feeds: alle berichten die voortkomen uit jouw groepen en mensen die je volgt
Groepen: alle groepen waarin je deelneemt. Hierin is het mogelijk om een eigen groep aan te (laten) maken. Daarmee creëer je bijvoorbeeld een groep voor jouw eigen onderneming waar je berichten deelt met je medewerkers. Stuur ons een berichtje als je een eigen groep wilt hebben
Forums: Gaan over specifieke onderwerpen, zoals verzekeringen, opleidingen en kun je op onderwerpen reageren. Dermate geschikt om nieuwe producten en diensten van derden weer te geven
Handleidingen: Het woord zegt het al. Hier maak je zelf handleidingen zo simpel en uitgebreid als jezelf wilt. Wil je bijvoorbeeld werkinstructies schrijven voor jouw organisatie dan kun je ze hier in kwijt en delen met jouw bedrijfsgroep. Niemand anders zal het dan zien behalve de eigen organisatie.
Taken: Wil je je taken bijhouden, werk je in een team waar je taken verdeelt en je wilt dit monitoren. Dan is dit de plek waar je moet zijn. Ook kun je het gebruiken om agendapunten op het bord te zetten voor de eerst volgende (eigen) teamvergadering.
Gebeurtenissen: Bedrijfsborrel, Kerstdiner, Bewindvoerdersdag. Hier deel je alle grotere gebeurtenissen.
Bestanden: Op zoek naar de nieuwste bestanden (verzoekschrift onderbewinstelling, aanvraag bijzondere bijstand), je kunt het hier allemaal vinden of zelf plaatsen en delen met andere bewindvoerders. Wil je de document niet delen omdat ze specifiek voor jouw eigen organisatie zijn (Intakeformulier) dan kun je deze koppelen aan jouw eigen bedrijfsgroep

Gratis e-learning

Bewind.info is samenwerkingen aangegaan met diverse opleiders. De eerste opleider heeft al (gratis) content geschreven in de vorm van e-learning en deelt deze met de deelnemers van het platform.

Hoe werf jij jouw clienten als zelfstandig bewindvoerder?
Met deze e-learning module wil Financial Academy bewindvoerders leren hoe je op een effectieve manier cliënten werft.

Vragen over de Handleiding “Meerderjarigenbewind”
Hierin wordt lesstof beschikbaar gesteld o.b.v. de Handleiding Meerderjarigenbewind en middels toetsvragen gecertificeerd.

Bovenstaand aanbod geeft een korte indruk over de modules die worden aangeboden.

Samenwerkingspartners

Bewind.info is samenwerkingen aangegaan met diverse (keten)partners die zich richten op de branche beschermingsbewind, denk daarbij aan:
Opleidingen en trainingen
Juridische documentatie
Formulieren en contracten
Verzekeringen
Werkplekken
Software

Vele voordelen

Groepscommunicatie: Maak groepen op bedrijfsniveau en geef uw medewerkers de ruimte om mee te praten binnen uw bedrijf.
Up-to-date: Iedereen wordt voorzien van de nieuwste berichtgeving op het gebied van bewindvoering.
Benaderbaar: De nieuwste documenten liggen voor u klaar. U hoeft niet meer te zoeken naar belangrijke formulieren.
Kennisdeling: Iedereen kan met elkaar de meest recente kennis delen. Zo houd men elkaar op de hoogte van specifieke ontwikkelingen.
Expertise: Vraag het de experts op het platform. Van elke branche komt er een afgevaardigde die je zal voorzien van informatie.
Productiviteit: Sneller overleggen, niet meer zoeken en met elkaar problemen oplossen. Met het platform wordt u productiever.
Discussiëren: Weten hoe anderen over een onderwerp denken. Plaats een topic en geniet van de meest mooie discussies.
Nieuwe medewerkers: Uw medewerkers lezen zich nu sneller in wat er allemaal gebeurt binnen en buiten uw organisatie.

Ga terug naar het overzicht